Poniższy kurs umożliwi Państwu zdobycie podstawowej wiedzy na temat unijnej certyfikacji produktów spożywczych o wyjątkowych walorach, nie tylko smakowych ale również związanych z historią regionu i samej produkcji. 

Na liście produktów opatrzonych certyfikatami Chronionej Nazwy Pochodzenia, Chronionego Oznaczenia Geograficznego i Gwarantowanej Tradycyjnej Specjalności znajdują się również polskie specjały, które niewątpliwie warto znać.

Kurs przygotowany w ramach przedmiotu Nowoczesne Techniki Nauczania prowadzonego dla słuchaczy studiów doktoranckich ZUT przygotowanego przez Centrum e-Learning Wydziału Informatyki ZUT.


Kurs przygotowali:

mgr inż. Izabela Daniel (e-mail: Izabela.Daniel@zut.edu.pl)

Zakład Fizjologii Żywienia Człowieka
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

mgr inż. Paweł Masalski (e-mail: Pawel.Masalski@zut.edu.pl)

Zakład Sozologii Wód
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

mgr inż. Marta Zajkowska (e-mail: Marta_Zajkowska@zut.edu.pl)

Zakład Sozologii Wód
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie