Cel kursu

Kurs został stworzony w celu zwiększenia świadomości konsumentów żywności typu fast food na temat konsekwencji zdrowotnych jej spożywania

Opis kursu

Fast food to rodzaj pożywienia szybko przygotowywanego i serwowanego na poczekaniu, na ogół tanio. Posiada ono niezwykle wysoką wartość energetyczną, tj. zawiera duża kalorii i może przyczyniać się do powstawania wielu chorób cywilizacyjnych, jak otyłość, miażdżyca czy też cukrzyca.



Kurs przygotowany w ramach przedmiotu Nowoczesne Techniki Nauczania prowadzonego dla słuchaczy studiów doktoranckich ZUT przygotowanego przez Centrum e-Learning Wydziału Informatyki ZUT


Autor:

mgr inż. Adam Goman

Zakład Towaroznawstwa i Oceny Jakości

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa

adam.goman@zut.edu.pl

Departament of Food Quality

Faculty of Food Sciences and Fisheries