Cel kursu
Kurs został stworzony w celu zwiększenia świadomości konsumentów żywności typu fast food na temat konsekwencji zdrowotnych jej spożywania
Opis kursu
Fast food to rodzaj pożywienia szybko przygotowywanego i serwowanego na poczekaniu, na ogół tanio. Posiada ono niezwykle wysoką wartość energetyczną, tj. zawiera duża kalorii i może przyczyniać się do powstawania wielu chorób cywilizacyjnych, jak otyłość, miażdżyca czy też cukrzyca.
Kurs przygotowany w ramach przedmiotu Nowoczesne Techniki Nauczania prowadzonego dla słuchaczy studiów doktoranckich ZUT przygotowanego przez Centrum e-Learning Wydziału Informatyki ZUT
Autor:
mgr inż. Adam Goman
Zakład Towaroznawstwa i Oceny Jakości
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
adam.goman@zut.edu.pl
Departament of Food Quality
Faculty of Food Sciences and Fisheries